Andaluzija

više destinacija, Španija

već od 859€

Opis destinacije

Andaluzija je druga po veličini španska pokrajina koja se nalazi na jugu zemlje. Vladavina Mavara od 8. do 15. veka je ostavila pečat na kulturu i arhitekturu ove regije, a to je naročito vidljivo na građevinama poput tvrđave Alkazar u Sevilji, džamije Meskita u Kordobi ili palate Alhambra u Granadi. Često opevana u operama i opisivana u literaturi 19. veka, Andaluzija predstavlja esenciju Španije. Iako možda suncem okupani pejzaži, stanovnici koji uživaju u siestama i fiestama, gitaristi i toreadori mogu zvučati stereotipno kao opis ove regije, ali istina je da je Andaluzija, uprkos modernizaciji, sačuvala svoju autentičnost i atmosferu koja zavodi i očarava ljude širom sveta.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaj
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
ANDALUZIJA
MARBELJA – RONDA – SEVILJA – ANTEKERA – GRANADA
5 dana (4 noćenja sa doručkom, smeštaj u hotelu kategorije 4*) – avionom
Polazak: 31. decembar (povratak 04. januar 2023.)

CENA PUTOVANJA PO OSOBI: 859 evra
Doplata za jednokrevetnu sobu je 150 evra.

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:
- Aerodromske takse 51€ (plaćaju se u agenciji i podložne su promeni do polaska na putovanje) 
- Avio prevoz na relaciji Beograd–Malaga–Beograd kompanijom Air Serbia 
- Transfer aerodrom–hotel–aerodrom 
- 4 noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 4* 
- Panoramskorazgledanje grada 
- Usluge vodiča na srpskom jeziku 
- Troškovi organizacije putovanja

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:
- Fakultativni izleti 
- Putno zdravstveno osiguranje. C

FAKULTATIVNI IZLETI:
- SEVILJA - cena izleta: 110 €
- MARBELJA I RONDA - cena izleta: 90 €
- ANTEKERA I GRANADA - cena izleta: 105 €
- Prijavljivanje za ove fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Španiji, isključivo u evrima, u efektivi.
Potrebno je najmanje 20 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih izleti bi mogli da se realizuju uz korekciju cene.
Hotel Blue Sea Al Andalus 4* https://www.blueseahotels.com/hoteles/destinos/costa-del-sol/torremolinos/bluesea-al andalus?utm_source=mybusiness&utm_medium=organic&utm_campaign=GMB&utm_content=BLUESEAAlAndalus Hotel se nalazi na 700 metara od centra grada Toremolinosa. Železnička stanica Toremolinos udaljena je 10 minuta hoda. Svaka soba ima:  kupatilo, klima uređaj, SAT TV, mini bar(uz doplatu), internet konekciju (uz doplatu) i fen. Usluga u hotelu je noćenje sa doručkom (švedski  sto)  

Dan 1 Torremolinos
1. dan BEOGRAD – MALAGA – TOREMOLINOS Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera Filip Travela u 05.20sati. Poletanje za Malagu u 07.50 sati (let JU 576). Dolazak u Malagu u 11.25 sati. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: luka i plaža Malageta, korida, katedrala, zamak Gibralfaro koji potiče iz 10. veka i nalazi se na brdu iznad grada, Alkazaba – mavarska palata, rimski teatar, centar grada – ulica Markes de Larios, Pikasov muzej… Transfer do hotela, smeštaj. Noćenje.

Dan 2 Torremolinos
2. dan TOREMOLINOS – MARBELJA – RONDA Doručak. Fakultativni obilazak Marbelje, poznatog letovališta na mediteranskoj obali. Marbelja, zbog svog idealnog geografskog položaja, blage klime i reputacije koju ima jedan je od najposećenijih gradova na čuvenoj Costa del Sol. Nastavak putovanja do Ronde, jednog od najposećenih gradova Andaluzije, udaljenog od Malage oko 100 km. Karakteristična panorama ovog mesta koje se nalazi iznad dubokog klanca reke El Taho najbolje je vidljiva sa mosta Puente Nuevo, čija je gradnja započela kraljem 18. veka i trajala 42 godine, a koji spaja stari mavarski deo grada i novi deo grada – El Mercadillo. Nezaobilazna je i korida, jedna od nastarijih u Španiji, zatim najbolje očuvano arapsko kupatilo, palata Mondragon, palata mavarskog kralja, gradske kapije i zidine, Trg Dukesa de Parsent – najslikovitiji gradski trg na kome se nalazi crkva Santa Maria… Nakon obilaska, povratak u hotel. Noćenje.

Dan 3 Torremolinos
3. dan TOREMOLINOS – SEVILJA Doručak. Fakultativni obilazak Sevilje, glavnog grada Andaluzije koji se nalazi u plodnoj dolini reke Gvadalkivir, i po mnogima jednog od najlepših gradova Evrope: gradska katedrala izgrađena na mestu džamije nakon proterivanja muslimana, Alkazar - stara mavarska palata, Zlatna kula, Gradska kuća, park Marija Luiza koji okružuju mnogi spomenici kulture i muzeji, korida koja datira iz 19. veka… Katedrala u Sevilji je najveća srednjevekovna i gotska katedrala čija je unutrašnjost bogato ukrašena zlatom. Mnogi elementi džamije su iskorišćeni za izgradnju, a najpoznatiji je Hiralda – nekadašnji minaret koji je pretvoren u zvonik i predstavlja simbol grada. Katedrala je 1987. godine uvrštena u listu svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a, a u katedrali je sahranjen i Kristofer Kolumbo. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 4 Torremolinos
4. dan TOREMOLINOS – ANTEKERA – GRANADA Doručak. Odlazak na fakultativni izlet do Antekere. Smeštena na ’’raskršću Andaluzije“, Antekera je impresivan mali grad, sa više od 50 spomenika i pećina koje datiraju još iz bronzanog doba (najpoznatije Menga i Viera). Obilazak centra grada: palata Najera, manastir Katalinas i palata Markiza La Penja. Nastavak putovanja do Granade. Odlazak na panoramsko razgledanje grada. Granada je univerzitetski grad koji se nalazi u podnožju planina Siera Nevada, na ušću četiri reke. Poznata je po građevinama koja datiraju iz srednjeg veka, a nastala su pod uticajem mavarskih vladara i dinastija. Posebno je poznata tvrđava Alhambra koja se nalazi na brdu iznad grada a predstavlja kompleks kraljevskih palata, uređenih dvorišta- takozvanih patia i bazena nastalih u doba vladavine dinastije Nasrida, kao i fontana i bogatih vodnjaka bašte Heneralife. Nakon obilaska, povratak u Malagu. Noćenje.

Dan 5 Torremolinos
5. dan TOREMOLINOS – MALAGA – BEOGRAD Doručak. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer na aerodrom. Poletanje za Beograd u 17.50 (let JU 579). Dolazak u Beograd u 21.00 sati.
- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke, na dan uplate. 

- Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15
dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.

Plaćanje može biti:

- Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master,, Maestro i Dina).

- Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije

FT

Organizator putovanja je turistička agencija Filip Travel, broj licence OTP 113/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Filip Travel. OUP

Zimovanje

Hotelski i apartmanski smeštaj

Egipat

Provedite odmor na fenomenalnim plažama