Banja Luka

Banja Luka , BiH

već od 9600RSD

Opis destinacije

Banja Luka – grad na Vrbasu, je drugi po veličini grad Bosne i Hercegovine i administrativni centar Republike Srpske. U ovom gradu i njegovoj okolini preplitale su se različite kulture, običaji i uticaji. Sve to je ostavilo traga na pojedine delove grada, ali i na velikom broju kulturno – istorijskih spomenika kao svedoka različitih epoha i ljudskog stvaralaštva. Zbog mnogobrojnih zelenih površina, Banja Luka je poznata kao grad zelenila. Kažu – lepa je Banja Luka, ali niko ne može sa sigurnošću da tvrdi kada je najlepša. U rano proleće kada ozeleni, u leto kada lipe mirišu, u jesen kada boje predivno stoje jer je svoju dušu protegao duž svojih ulica. I nema mesta i ćoška koji ne biste zavoleli samo ako jednom tuda prođete. Velika srcem, ova mirna luka prima svakoga i nudi mu najbolje od sebe. A priroda je nadarila, pa ima šta i da daje.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Smeštaj
  • Uslovi plaćanja
Tri dana u Republici Srpskoj...      
Jedan od najlepših gradova na Balkanu!

TERMINI:    
20/22.05.2022.      
17/19.06.2022.  

CENA ARANŽMANA:  9.600,00 rsd

ARANŽMAN OBUHVATA: prevoz kvalitetnim turističkim autobusom (klima,dvd...), usluge na bazi 2 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Banja Luci, razgledanje Banja Luke, usluge vodiča-pratioca grupe, organizacija aranžmana. 

ARANŽMAN NE OBUHVATA: boravišna taksa - plaćanje na recepciji hotela (1,5€ po osobi); fakultativni izleti; međunarodno zdravstveno osiguranje; individualne troškove.  

FAKULTATIVNI IZLETI:
- KRUPA NA VRBASU - JAJCE - JANJSKA OSTRVA - 25€ (prevoz, vodič, neophodne ulaznice)
- IZLET NA KOZARU - 15€ (prevoz, vodič, neophodne ulaznice)

DOPLATE: za 1/1 sobu 3.000,00 rsd.

POPUSTI: dete do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe (na pomoćnom ležaju) ostvaruje popust 1.200,00 rsd na cenu aranžmana, dete do 6 godina (u zajedničkom ležaju) ostvaruje popust 40% na cenu aranžmana.

1. DAN Polazak iz Beograda u ranim jutarnjim satima (vreme i mesto polaska naknadno). Vožnja prema Banjaluci, preko Šapca, pauza i osveženje u najvećem i najatraktivnijem etno selu na Balkanu - Etno selo Stanišići.
Dolazak u Banja Luku. Obilazak užeg centra grada pešice: tvrđava "Kastel" smeštena u centru grada na levoj obali Vrbasa, Džamija Ferhadija i "Legenda o safikadi" (Hram ljubavi), Glavni gradski trg, "Gospodska" ulica, glavna pešačka zona Banjaluke, Pravoslavni hram Hrista Spasitelja, Kraljevina Jugoslavija (Bansa uprava, Banski dvor, Hipotekarna banka), Muzej savremene umetnosti Republike Srpske, Narodno pozorište Republike Srpske, Rimokatolička crkva "Sv. Bonaventura". Nakon razgledanja smeštaj u hotel "Grand" 3*. Slobodno vreme. Predlažemo odlazak do Gradske tržnice - sa nekoliko stotina godina dugom tradicijom, gde se po veoma povoljnim cenama mogu kupiti poljoprivredni proizvodi, razna roba i artikli široke potrošnje. Noćenje.
   
2. DAN Doručak. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izlet: vožnja do gradića Krupa na Vrbasu - u dolini Vrbasa, u Krupskoj kotlini, smešteno je naselje Krupa na Vrbasu... Sve počinje od reke Ponor koja izvire ispod planine Dimitor, a nakon poniranja pojavljuje se ponovo u Krupi na Vrbasu i pod imenom Krupa uliva se u Vrbas. Turistički značaj reke Krupe prvenstveno se ogleda u pojavi kaskadnih slapova, smeštenih na oko 1 km uzvodno od ušća i vodenicama koje se nalaze na njoj. Slapovi i vodenice predstavljaju izuzetnu ambijentalnu cjelinu. Nekoliko velikih slapova pruža se na delu reke u dužini od oko 100 metara... Nastavak putovanja ka gradu Jajce koji se nalazi na ušću reke Plive u Vrbas. Jajce postaje važno istorijsko mesto za vreme II svetskog rata, kada se u njemu održalo Drugo zasedanje AVNOJ-a, 29.11.1943. godine. Na tom zasedanju su donešene važne odluke kojima je utemeljena buduća socijalistička Jugoslavija. U spomen tog događaja SFRJ je slavila Dan republike kao svoj najveći praznik. Zbog mnogih spomenika grad nosi naziv - Jajce grad muzej. Posete muzeju AVNOJ-a. Odlazak do čuvenog vodopada, simbola ovog grada. Ovo je jedini vodopad u svetu koji se nalazi u centru grada i to ga čini specifičnim i jedinstvenim. Spada u 12 najlepših vodopada u svetu. Nastavak putovanja do reke Janj i Janjskih ostrva, izletište koje se nalazi nedaleko od Šipova - biser prirode Bosne i Hercegovine. Reka Janj je poznata upravo po turističkoj atrakciji Janjska ostrva gde se Janj razliva u mnogobrojne potočiće koji se nakon nekoliko kilometara ponovo spajaju. U popodnevnim časovima povratak u Banja Luku. Noćenje.
  
3. DAN Nedelja Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili fakultativni izlet do Kozare. Kozara je svojevrsna vazdušna banja, jedinstvena po brzini regeneracije crvenih krvnih zrnaca. Ovo je mesto gde možete dišući punim plućima uživati u prelepim ambijentima kozaračke prirode. Planina Kozara nalazi se u severozapadnom delu Bosne i Hercegovine. Ovo je niska, ostrvska planina smeštena između Panonske nizije na severu i Dinarida na jugu, takođe omeđana rekama Savom, Unom, Vrbasom i Sanom. Posle II svetskog rata planina Kozara postala je čuvena po herojskim borbama naroda ovog kraja za slobodu. Na Mrakovici, centralnom delu Nacionalnog parka "Kozara", uređen je Memorijalni kompleks (Spomenik, Memorijalni zid i Muzej), kojim je obeležena čuvena kozaračka epoha. Prisustvovaćete času istorije uz kazivanja šta se zbilo na Kozari. Nakon posete Kozari, povratak u Banja Luku. Kratko slobodno vreme. 
Polazak za Srbiju u popodnevnim časovima. Dolazak u kasnim noćnim satima.
Hotel Grand 3* hotelgrandbanjaluka.com (ili sličan)
Smešten na ulazu u Banja Luku, 5km od centra grada. Sobe su 1/2 i 1/3 sa kupatilom, TV-om, Wi-Fi internetom... Hotel poseduje recepciju, restoran, kafe... Doručak je na bazi švedskog stola - samoposluživanje. 

- 30% prilikom rezervacije, ostatak do 7 dana pred putovanje,
- uplata u 4 rate (oktobar - 15. januar 2021.) administrativna zabrana ili čekovima građana.

Organizator putovanja je turistička agencija Intertours, broj licence OTP 20/2022 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Intertours. OUP

Grčka

Hotelski i apartmanski smeštaj

Egipat

Provedite odmor na fenomenalnim plažama