Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Biseri frana Biseri franačko germanske germanske germanske arhitekture arhitekture
NINBERG-BAMBERG-VIRCBURGROTENBURG-HAJDELBERG-STRAZBUR
6 dana (3 noćenja) – autobusom 

DATUMI POLASKA:
28.04.2024  
29.09.2024  

Cena putovanja Cena putovanja putovanja po osobi:
479 €

U CENU PUTOVANJA PUTOVANJA PUTOVANJA JE URAČUNATO: autobuski prevoz na navedenoj relaciji po programu putovanja, smeštaj u hotelu kategorije tri zvezdice u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomocnim lezajem (noćenja sa doručkom – samousluživanje izbor više jela), razgledanja prema programu putovanja, usluge vodica i troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA PUTOVANJA PUTOVANJA NIJE URAČUNATO: medjunarodno putno zdravstveno osiguranje, individualni troškovi, ulaznice koje nisu obuhvacene cenom putovanja, fakultativni izleti, troškovi PCR ili antigenskog testa za ulazak i izlazak iz zemlje ukoliko bude bio potreban, kao i gradske komunalne takse koje se plaćaju na recepciji hotela.

1. dan BEOGRAD – NINBERG (oko 1070 km).
Sastanak grupe na dogovorenom mestu u 16.30 sati. Polazak autobusa u 17 sati. Putovanje autobusom sa usputnim zadržavanjem radi odmora.

2. dan NINBERG.
Dolazak u prepodnevnim satima u Ninberg, grad koji još od srednjeg veka je ogledalo nemačke istorije, impresivan, uzbudljiv i uvek između veličine i tragike. Nirnberg je grad sa dugom istorijom. Prvi put se pominje u dokumentu cara Henrika III 1050 godine. Ovde se nalazilo utvrđenje u kojem je često boravio car Svetog Rimskog Carstva. Zbog toga se smatra da je Nirnberg bio nezvanična prestonica Carstva. Nirnberg je 1219 godine od cara Fridriha II dobio status slobodnog grada, nakon čega započinje njegov nagli razvoj. Tokom petnaestog i šesnaestog veka ovo je bio centar nauke, kulture, i umetnosti. Tokom sedamnaestog veka dolazi do opadanja značaja Nirnberga. U devetnaestom veku grad se industrijalizuje, što dovodi do njegovog ponovnog ekonomskog razvitka. Tokom Drugog svetskog rata grad je gotovo ceo razoren, da bi uskoro nakon rata počeo brzi proces oporavka. Nirnberg je popularna destinacija na turističkoj mapi Neemačke, sa brojnim gradskim znamenitostima; Stari grad je jedan od najlepših delova Nirnberga. Ovde se mogu videti originalne gradske zidine, palata Quarter, Heilig – Geist – Spital, jedna od najvećih bolnica iz srednjeg veka, Carska palata, koja je bila rezidencija nemačkih careva i kraljeva od 1050 do 1571 godine. Nacistička kongresna sala je jedinstven primer nacističke arhitekture. Kada je Hitler došao na vlast 1933 godine izjavio je da Nirnberg treba da bude grad mitinga. Ovo zdanje je ostalo nedovršeno, a u jednom krilu nalazi se kongresna dvorana koja je projektovana da primi 50 000 gledalaca. Ovde se može videti stalna postavka „Fascinacija i teror“, koja istražuje uspon nacističke partije, mit o Fireru, rasizam i antisemitizam, kao i nemački otpor tokom Nirnberškog procesa. Memorijal Nirnberškog procesa je otvoren 2010 godine. Nalazi se u istočnom krilu Palate pravde, i prikazuje izložbu o sudskom procesu u Nirnbergu, tokom koga je suđeno nacističkim vođama. U ovoj zgradi je i vršeno suđenje za zločine protiv mira, ratne zločine, i zločine protiv čovečnosti. Proces je trajao od 1945 do 1949.posetioci mogu da obiđu i originalnu sudnicu u kojoj je proces održan. Zum Guldenen Stern je restoran poznat po Nurnbergeru, prženoj svinjskoj kobasici. Ne samo što je najpoznatiji, ovo je i najstariji restoran na svetu koji gostima nudi ovaj čuveni specijalitet. Postoji još od 1419 godine, i preporučuje se kao obavezno mesto tokom posete Nirnbergu. Pod zaštitom tvrđave, ovde su svojevremeno procvetali trgovina i umetnost, slobodan i novi duh je nastanio grad, a retko gde drugde se živelo tako dobro. I tako je ostalo do danas. Na glavnom trgu, oko čuvenih nirnberških fontana Šenen Brunen, između tezgi svake godine prodje oko dva miliona posetilaca. Razgledanje grada. Smestaj u hotel posle 13 sati. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan NINBERG – VIRCBURG - BAMBERG – ROTENBURG - HAJDELBERG (oko 390 km).
Doručak. Polazak za stari biskupski i mladi univerzitetski grad: Vircburg je barokni grad južnjačkog šarma, prožet franačkom prijatnošću. Remek-dela građevinske umetnosti iz različitih epoha obeležavaju sliku grada, a umetnost, kultura i franačko vino deo su svakodnevnog života u Vircburgu i šire atmosferu koja se može osetiti svim čulima. Vircburg poziva na očaravajuće otkrivanje grada kroz vreme i stilove: još iz daleka, dva tornja katedrale Sv. Kilijana pokazuju put ka gradu. Izgradio ju je biskup Bruno 1040. godine, a sa ukupnom dužinom od 105 metara je četvrta po veličini romanička crkvena građevina u Nemačkoj. I Biskupska rezidencija, uvrštena u svetsku baštinu UNESCO-a sa vrtom i trgom, kao i tvrđava Marienburg, simboli su Vircburga poznati širom sveta, baš kao i stari most na Majni, dug 180 metara, sa impozantnim figurama svetaca. Druga stvar po kojoj se grad prepoznaje je njegov prijatan položaj, na obe strane reke Majne i među idiličnim vinogradima, što je samo po sebi dovoljan razlog da posetite Vircburg. Nastavak putovanja za Bamberg. Centar carske i biskupske vlasti više od 1000 godina, često nazivan i ‘Franačkim Rimom’, Bamberg stoji na sedam brežuljaka u prelepom prirodnom okruženju. Ujedinjujući baroknu i srednjevekovnu arhitekturu, grad je jedinstveno umetničko delo urbanizma. Dominantna građevina je Bamberška katedrala. Uz nju nezaboravno je i staro jezgro grada, koje vrvi od znamenitosti sa UNESCO liste zaštićene svetske baštine. Slobodno vreme za indiviualno razgledanje grada. Nastavak puta do najlepšeg romantičnog gradića Nemačke, Rotenburga. na reci Tauber. Kapije ovog srednjovekovnog mesta svake večeri i danas "zaključava" noćni čuvar u 20 časova! Prolaskom kroz gradska vrata ulazi se u predivnu bajku ovog čarobnog gradića. Rotenburg je ovekovečio i Volt Dizni u filmu “Pinokio”, što ne čudi, jer je izuzetno dopadljiv. Bio je jedan od retkih nezavisnih imperijalnih gradova. O tome koliko se u ovaj grad slivalo novca od tekstila, trgovine i poljoprivrede, najbolje svedoči tri kilometra gradskih zidina - debelih i nepobedivih. Prvi turisti stigli su ovde još u 19. veku, slikari i pesnici koji su od ovog romantičnog utočišta napravili svetski poznato mesto. Razgledanje grada. Nastavak puta za Hajdelberg. Smeštaj u hotel u okolini Hajdelberga. Noćenje.

4. dan HAJDELBERG - STRAZBUR (oko 130 km).
Doručak. Razgledanje Hajdelberga, jednog od najstarijih gradova Nemačke (devet vekova), grad zamkova, starih, autentičnih kuća, univerziteta i biblioteke. U njemu su mnogi nemački umetnici stvarali svoja vrhunska dela, Gete posebno. Kao najstariji univerzitetski grad u Nemačkoj, Heidelberg se ubraja među najuglednije naučnoistraživačke centre u svetu. Univerzitet je osnovan 1386. godine, i na njemu je studirala prva generacija Srba, koji su bili poslati na školovanje u zapadnu Evropu: Kosta Cukić, Jovan Ristić, Jevrem Grujić, Ljubomir Kaljević, Sima Trojanović, Vladimir Jakšić, Ljubomir Nenadović, Svetozar Marković, Dimitrije Matić, Aćim Čumić i Tatomir Anđelić. Polazak za Strazbur. Po dolasku razgledanje grada gde se na svakom koraku otkriva preplitanje franačke i germanske kulture koje su se ovde susretale, sukobljavale i potom oplođavale u vidu ekspanzije i razvoja. Zbog svoje dvonacionalne i dvojezične kulture, Strazbur je postao jedan od glavnih gradova ujedinjene Evrope. U njemu se nalazi Savet Evrope, sedište Evropskog parlamenta i Evropski sud za ljudska prava. U strogom centru, koji je ispresecan kanalima i strmim ulicama, nalazi se katedrala Notr Dam od ružičastog kamena peščanika, mešavina gotskog i renesansnog stila. Trg Republike postao je mesto gde su se sastajali stari i novi grad. Obeležava ga nekoliko velelepnih zgrada, prvobitni parlament Alzasa i Lotaringije, a danas Narodno pozorište, Univerzitetska biblioteka, koja po svom fondu spada u drugu po veličini i značaju u Francuskoj i nekada Carska palata, a danas Rajnska palata, mešavina firentinske renesanse i berlinskog baroka.U Strazburu su, između ostalih, boravili i usavršavali se Mocart, Gutenberg, Martin Luter, Gete. Smeštaj u hotel. Noćenje.

5. dan STRAZBUR – BEOGRAD (oko 130O km).
Doručak. Sobe treba napustiti do 10 sati. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada. Polazak za Beograd oko 19 sati. Kraća usputna zadržavanja radi odmora.

6.dan BEOGRAD.
Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima.
Cena putovanja iskazana je u evrima a plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu NBS na dan uplate. 

- Gotovinsko placanje: Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu od 30% cene a najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 70%, do punog iznosa cene putovanja. 

- Čekovima gradjana:
- 30 % od ukupne cene putovanja uplaćuje se prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju
- 20 % od ukupne cene putovanja uplaćuje se najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje
- 50 % od ukupne cene putovanja putnici mogu uplatiti u 6 jednakih mesečnih rata, deponovanjem ličnih čekova građana a najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje sa datumima dospeća svakog narednog meseca. 

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

PUT

Organizator putovanja je turistička agencija Putnik Travel, broj licence OTP 284/2020 kategorija licence A25. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Putnik Travel. OUP

Zimovanje

Hotelski i apartmanski smeštaj

Egipat

Provedite odmor na fenomenalnim plažama