Valensija

Nova godina, Španija

već od 829€

Opis destinacije

Valensija je treći španski grad po veličini, važnosti i broju stanovnika, i jedan je od najvećih industrijskih centara zemlje. Glavni je grad pokrajine Valensija i nalazi se na istočnoj obali Pirinejskog poluostrva. Grad inovacija koga neprestano porede sa Madridom i Barselonom, transformisao je isušeno rečno korito reke Turije na kojoj se nalazi u zeleni prsten koji okružuje grad a mostovi stari i po nekoliko vekova ostali su da krase brojne parkove. Ipak, brojne futurističke građevine čuvenog arhitekte Santijaga Kalatrave predstavljaju kontrast staroj gradskoj četvrti ali predstavljaju i zaštitni znak ovog grada, kao i paelja, sad već popularno jelo koje je nastalo baš ovde.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
VALENSIJA
Izleti i posete: -“KALATRAVIN GRAD UMETNOSTI I NAUKE” -“GANDIJA, ŠATIVA I ALBUFERA, NACIONALNI PARK”
- “BENIDORM I ALIKANTE”
5 dana (4 noćenja sa doručkom, smeštaj u hotelu kategorije 4*) – avionom
Polazak: 31. decembar (povratak 4. januar 2024)

CENA PUTOVANJA PO OSOBI: 829 evra
Doplata za jednokrevetnu sobu je 150 evra.

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: avionski prevoz na relaciji Beograd – Valensija – Beograd (prevoznik Air Serbia), aerodromske takse (oko 50 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima u poslovnicama Filip Travela ili u poslovnicama ovlašćenih subagenata) smeštaj u hotelu kategorije četiri zvezdice u dvokrevetnim sobama (4 noćenja sa doručkom), transferi autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma u Valensiji prema programu, panoramsko razgledanje grada, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: boravišna taksa za starije od 13 godina, 1 evro po noći po osobi (plaća se na recepciji hotela), fakultativni izleti, ulaznice na lokalitetima i posete, međunarodno zdravstveno putno osiguranje.

FAKULTATIVNI IZLETI
- Poludnevni fakultativni izlet autobusom “Kalatravin grad nauke i tehnike sa posetom Okeanarijumu”. Cena: 75 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom i ulaznica za Okeanarijum.
- Celodnevni fakultativni izlet autobusom “Benidorm i Alikante”. Cena: 75 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom.
- Celodnevni fakultativni izlet autobusom “Gandija, Šativa i Nacionalni park Albufera”. Cena: 80 evra. U cenu je uključen autobuski prevoz, ulaznica za palatu Bordžija i za Nacionalni park Albufera.
Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Valensiji, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika za realizaciju ovog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.
Hotel Eurostars Acteon ****, Carrer de Vicente Beltrán Grimal, 2, 46023 València
Ovaj centralno lociran hotel se nalazi u blizini glavnih gradskih spomenika i atrakcija.  S centrom grada je povezan s nekoliko autobuskih linija koje prolaze u blizini hotela, a autobuska stanica je odmah ispred hotela. Najbliža metro stanica Ayora udaljena je 650 m od hotela.  Sobe imaju: klima uređaj, SAT TV, kupatilo, fen, WiFi internet konekciju. Doručak je u hotelskom restoranu po principu samoposluživanja.
Dan 1 Valensija
1. dan BEOGRAD – VALENSIJA Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera Filip Travela u 14.30h. Poletanje za Valensiju u 17.05h (let JU594). Dolazak u Valensiju u 19.55h. Transfer do hotela, smeštaj u hotel. Noćenje.

Dan 2 Valensija
2. dan VALENSIJA Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: istorijski centar grada, isušeno korito reke Turije, prolaz kroz jedine dve preostale kapije grada, kojih je nekad bilo 26 – Porta de Serans i Tores de Kvart, nastavak ka katedrali, korida, zgrada berze koja predstavlja simbol prosperiteta grada tokom 15. veka kada je grad doživeo svoje zlatno doba. Katedrala je primer mediteranske gotike,zbog čega je i uvrštena na UNESCO-vu listu svetske kulturne baštine; zatim Trg de la Reina, centralna gradska pijaca, gradska kuća izgrađena u modernističkom stilu... Noćenje.

Dan 3 Valensija
3. dan VALENSIJA – BENIDORM – ALIKANTE – VALENSIJA Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet Benidorm i Alikante. Benidorm je udaljen od Valensije oko 130 km i jedno je od najpopularnijih španskih letovališta. Obalom dominira moderna arhitektura, nasuprot starom gradu, odakle se može uživati u panoramskom pogledu. Nakon šetnje starim gradom i kraće pauze, sledi nastavak putovanja duž Bele obale (Costa Blanca) i dolazak u Alikante, još jedan od slavnih gradova španskog turizma. Prepoznatljiv je po tvrđavi Santa Barbara koja se uzdiže na steni iznad grada, a njena izgradnja se vezuje za IX vek i doba vladavine Mavara. Ispod same tvrđave se prostire park (Parque De La Ereta), koji je ujedno i najpeši gradski vidikovac. Sledi šetnja starim gradom u kom se u kolopletu uskih, živopisnih ulica nalaze crkva Svetog Nikole i gradska kuća koja je prepoznatljiva po baroknoj arhitekturi. Obilazak starog grada se završava na čuvenoj aveniji Esplanada de Espanja (Explanada de Espana), popločanom sa 6 miliona mermernih pločica. Slobodno vreme nakon šetnje možete provesti i na gradskoj plaži Playa del Postiguet, šetalištu Paseo Maritimo, uživajući u nekom od poznatih lokalnih vina i gastronosmkih specijaliteta sa ovog podneblja. Povratak u Valensiju u kasnim popodnevnim časovima. Noćenje.

Dan 4 Valensija
4. dan VALENSIJA Doručak Poludnevni fakultativni izlet u Kalatravin grad umetnosti i nauke uz posetu Okeanarijumu. Ovaj kompleks predstavlja remek delo umetnika Santijaga Kalatrave koji je rođen u Valensiji i koji predstavlja jednu od najznačajnijih atrakcija grada i njegov je zaštitni znak. Ovo je veliki kulturni i zabavni kompleks poznat širom sveta pre svega zbog svoje specifične arhitekture. Kompleks sačinjavaju: palata umetnosti “Kraljica Sofija”, koja je zapravo zgrada opera; Hemisferik-jedinstvena bioskopska sala u obliku ljudskog oka; muzej nauke “Princ Filip” gde je nauka potpuno dostupna publici; okeanografski muzej; Umbrakle-gradski vrt; Agora-sala za kongrese, kocerte i sportske manifestacije. Slobodno poslepodne. Noćenje.

Dan 5 Valensija
5. dan VALENSIJA – BEOGRAD Transfer na aerodrom. Poletanje za Beograd u 09.50h (let JU591). Dolazak u Beograd u 12.30h.
- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke, na dan uplate. 

- Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15
dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.

Plaćanje može biti:

- Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master,, Maestro i Dina).

- Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije

FT

Organizator putovanja je turistička agencija Filip Travel, broj licence OTP 113/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Filip Travel. OUP

Zimovanje

Hotelski i apartmanski smeštaj

Egipat

Provedite odmor na fenomenalnim plažama